Building a Happy Place Under the Stairs in a Philadelphia Victorian Twin Basement


Bellweather Design-Build completed a whole-house renovation for these clients about six years ago.


Years later, the clients invited us back to design and finish a 1,200 square-foot basement to accommodate a growing family.


This custom under-the-stair playhouse was the central feature of this remodel, but the project contained many other whimsical details, including: a kid's climbing wall, a rope swing, plenty of toy storage, waterproof/slip-proof flooring and milk painted shiplap siding.


For the big kids, we added a new powder room and laundry.




Lead Designer | Stephanie Hoffmeier, CKBR

Builder & Project Management | Bellweather Construction, LLC

Interior Staging | Alison Froling; Stephanie Hoffmeier

Finish Photography | Ronnie Bruce



Here's to a new week + good health to all!


23 views